Friday, October 10, 2014

Supra Krayolan vs BB Molly

As Salam sume cecayang saya...arini ari Jumaat merupakan ari paling malas bekerja sedunia..hehehehe...tak sabar nak tunggu esok nak rehat dr bekerja..letih sgt keje ari2 balik malam..arini saya nak citer perbezaan setelah saya pakai dan try supra krayolan dan bb molly..

BB Molly


Supra Krayolan













bagi saya lah kan tapi xtau lah korang camne plak..saya lagi suka and prefer Supra Krayolan..BB Molly nie saya cam kureng sket..Supra nie dia lembut, tekstur dia ringan..lembut atas muka...kalo BB Molly plak, dia agak kasar dan tekstur dia agak padat dan berat...saya nie jenis yg suka pakai jari..so, bb molly nie bila saya oles atas muka, saya nak ratakan seluruh muka dgn jari, kena tekan sket dan ratakan..kalo supra, senang jew..letak atas muka pastu ratakan jew..tak yah nak tekan2..btol ke ayat ako nie?? hehehehhe....

kalo berjalan jauh, kan kdg2 kita singgah surau atau masjid tuk solat...pas solat dah malas nak mekap2 berat..so, slalu saya akan oleh foundation jew...kalau supra, saya oles sket jew, muka dah nampak berseri..kalo bb molly, saya kena letak 2-3 kali, sbb nak nampak effect tue...ermmmm...

tapi lain org lain pandangan dan rasa..yer tak??? ikut pada citarasa masing2...

lepas nie saya nak try feelvogue plak..org kata cam best..so, boleh try..gambar kat bawah nie haa..

FeelVogue

kalo saya dah try FV, saya akan buat comparison between FV ngan Supra Krayolan...tgk yg mana lagi ok..tgk dr segi tekstur FV nie mcm lebih kurang tekstur supra..cuma FV nie mahal lagi lar kan...hehehehehe...tapi xpe..cuba jew sbb katanya ada mcm2 kebaikan drpd FV nie..

we'll see..ok!!!!

saya chow dulu..see you in the next post.. :P

Friday, September 26, 2014

Vacancy as Auditor

As Salam semua....dah lama rasanya x masuk blog menulis..bukannya apa, kekdg masa tue tak mengizinkan..bz bangettt...hehehehehhhe...ermmmm..ada berita baik sebenarnya dr ako tuk mereka2 yang ada experience as auditor dan tercari2 kerja di tempat baru..so, korang leh lar try kat company ako..MyClear Sdn Bhd..subsidiary Bank Negara Malaysia..department ako lah kiranya nie..kitaorg tgh nak cari Assistant Manager, Finance & Operation, Senior Executive, Finance & Operation & IT Auditor..jawatan tuk IT Auditor nie kitaorg x sure untuk level apa..Assistant Manager ke or tuk Senior Executive..bergantung pada Hiring Manager ako lah kan...

kalau yg dtg ramai berpengalaman mmg dia amik as Assistant Manager..yer dokkkk???? tapi pape pon try lah dulu kan...keje kat company ako nie best..environment ok sume ok..bonus average dlm 3 bln lar..company dekat Bangsar South..dekat ngan LRT Universiti dan LRT Kerinchi..

kitaorg kalo boleh nak try cari yg melayu..kalo korang nk try, leh email resume kat ako, xnhyuso82@yahoo.com. ok???

Friday, August 22, 2014

Hasrat Tak Tercapai Lagi..... :(

ermmm..bulan nie hasrat ako nampaknya tak tercapai lagi...dalam lambat period selama 6 hari, tetiba plak peod semalam..rasa sedih sgt sbb mengharap bulan nie dapat jugak lekat kan?? sbb seronok sgt tgk org lain mengandung..

xpe..kita boleh usaha lagi kan?? xde rezeki nak buat mcm mana..berserah sahaja lah..Allah pasti tahu apa yang terbaik buat kita..hubby pon sedih sebenarnya bila dpt tahu kita x mengandung.. :(

tolonglah doa untuk saya semoga cepat si Amanda dapat adik baru..kekekke.. amin!!

Wednesday, August 20, 2014

UPT Negatif!!

as salam....pada wanita2 yg lambat dtg period nie, inilah masanya untuk rasa benar2 gembira sebab apa? sebabnya ini adalah berkemungkinan anda mengandung...seronok kan?? mcm ako nie, dah lama period lebih kurang +/- dah dekat seminggu tapi bila chekck UPT asyik -ve jew..ako sepatutnya dtg period dlm 3hb kalo ikut time baru dia kuar dlm 2-3 bln kebelakangan nie..kadang2 dtg 11hb/ 16hb...jadi ako amik yg paling lambat adalah 16hb..kalo 16hb maknanya ako dh lambat 5 hari..

kalo x nampak nie kata org (kata doc jugaklah) disebabkan oleh kandungan hormon HGC yg rendah..tapi boleh x jugak disebabkan oleh pengambilan ubat kencing manis??? ermmmm...musykil jugak nie..dah x sabar2 sebenarnya nak timang anak ke-2..si Amanda pon dah besar panjang, dah nak masuk 4 tahun dah..dia pon nak kawan jugak kan?? tapi arini perut rasa cam nak dtg senggugut jew..2-3 lepas ada jugak rasa mcm senggugut tapi x period...harini pon rasa jugak..hopefully ako pregnant lar..berharap sgt2..yg kawen lambat dari ako pon anak dah 3-4 org dah..

doa2 lah yg kali nie menjadi..ramai ckp jgn lupa amik pati delima yusof taiyoob..katanya elok jugak untuk mengandung dan jugak untuk anak dlm kandungan..boleh jugak ako try nanti nie..bila dpt mengandung nie rasanya mcm bertuah sgt2..sbb ada jugak member2 yg dah lama kawen tapi sampai skang x dpt2 anak..membuatkan ako bersyukur sgt2 at least ako ada juga seorg anak sebagai amanah Allah untuk dijaga..

sama2lah kita berdoa yer..Aminnn....!!!!! 

Monday, August 18, 2014

Tanda-tanda Mengandung....:)

as salam pada semua...pada wanita2 yang telah berkahwin, seharusnya mengandung itu adalah satu anugerah dan pengalaman yang x dapat dilupakan kerana kita diberi peluang untuk meramaikan umat2 Nabi Muhammad s.a.w dan juga pewaris yang akan mendoakan kita bila kita mati kelak..bagi wanita yg telah berkahwin tetapi tidak mahukan anak sesungguhnya anda di dalam kerugian..bagi yang inginkan anak tetapi masih belum ada rezeki, in syaa Allah, Allah akan berikan rezeki yang lain pada anda..kadang2 mungkin kita tiada rezeki sendiri tetapi rezeki kita itu terletak pada org lain..contohnya memelihara anak angkat mungkin???

saya mempunyai seorang anak perempuan yang sekarang ini telah berumur 3 tahun 7 bln. sebelum saya tahu saya mengandung sebenarnya saya tidak mempunyai tanda2 yg begitu ketara sehingga membuatkan saya syak diri saya mengandung..almost 4 years back, saya pernah nak pergi derma darah sbb saya nie memang suka derma darah..pantang ada event derma darah sayalah org pertama yang akan pergi..sehinggalah satu hari bila saya nak derma darah saya tidak dibenarkan..kan sebelum kita derma darah, diaorg akan check jenis darah dan juga samada kita layak atau tidak derma darah...tetiba bagaikan disambar halilintar, diaorg kata saya tak layak sebab kekurangan zat besi..darah saya timbul..terpinga2 sekejap masa tue sbb dengan badan saya yg jenis berisi nie mcm sedikit mustahil untuk saya tidak layak derma darah..tapi saya masih tidak syak yg diri saya mengandung..

kemudian, masa saya sepatutnya due period, saya rasa mcm sakit senggugut di bawah perut tapi x period2 jugak..masa tue saya dah rasa pelik..pehal pulak lar nie kan?? 2 hari jugak menunggu tapi still x period2...last2 saya nekad, apa nak jadi jadilah, mesti nak kena test pregnancy sbb nya saya dan husband mmg ada rancang untuk dapatkan anak..saya pernah pergi mengurut, lepas 2 tahun berlahwin masih x dikurniakan anak..masa pergi mengurut, akak yg urut tue kata, salur tersumbat..so, dengan menahan sakit, akak tue urut jugak lah ako nie haaaaa....bulan pertama selepas urut x lekat sbb ako terlalu aktif masa pergi company trip ke Bandung..jadi balik dari Bandung, terus pergi urut lagi..jadi bulan kedua tue mmg menunggu lah...

so, nak dijadikan cerita, masa 2 ari lambat period tue, ako pon nekad gielah beli pregnancy test..org kata kalo nk betul2 pasti buat waktu pagi, masa kencing pertama..masa tue hormon HCG tengah tinggi kata nya...tapi ako nie jenis x sabor, malam tue jugak ako test...bila test tue, berdebar2 jugak jantung nie...after test, hurmmmmmmm....satu line confirm nampak, tapi lagi satu tue cam pudar2 jew...mcm antara nampak x nampak...ako yg tgk nie mcm, alamak xde rezki lagi kot..xpelah..so ako pon tunjuk kat hubby..yg hubby plak terjerit2 marah kat ako..katanya ada second line tue..ako ckp xde, dia ckp ada..bergaduhlah pasal benda tue jew..last2 hubby kata kalo mcm tue esok g klinik..

kitaorg pon gielah klinik keesokkan harinya..kat klinik pon saya buat test upt jugak..pon sama jugak, pudar2..so, doc bagi suggestion, kena tunggu lg 2 minggu and then buat test lagi skali..so, dengan penuh kesabaran, ako pon tunggu lar lg 2 minggu...pastue terus g klinik pakar...terus doc tue scan..x nampak apa sgt, cuma nampak kantung jew..nie gambar nyew..




masa tue Allah jew yg tahu betapa seronoknya ako n hubby...terus lepas tue ako x dibenarkan buat apa2 keje rumah langsung...itulah keseronokkan masa mengandung...tapi kat bawah nie ako listkan senarai tanda2 mengandung yg umumnya tahu ako x rasa or alaminya sgt..hehehehhee...semua list tuediambil dari forum.


Haid sahih lewat sebab saya ni haid tetap - sue
Badan asyik berangin sahaja - ibualya
Selalu rasa seram sejuk, tidak boleh langsung kena air sejuk - hani
Demam-demam, batuk-batuk dan selsema. Badan memang penat dan lemah sahaja. - ayu
Demam tiba-tiba dan puting rasa pedih bila anak menyusu. Kuantiti susu perahan juga berkurangan - niza
Lidah rasa pahit dan tidak ada selera makan. - najihah
Kerap buang air - halida
Rasa pemalas sangat-sangat. - fiza
Sakit pinggang yang amat. Serba tidak kena. Apabila sepatutnya datang haid, sakit perut sangat, kejang. - cikzura
Saya tidak boleh makan nasi. Jika makan, saya akan muntah - hema
Saya dan suami demam serentak. Tekak rasa tidak selesa.- Mrs A.H
Selera makan yang melampau - shazie
Rasa sakit berdenyut pada rahim. Mula rasa sakit yang sepatutnya jadi hari kedua haid - lovelyrose
Ada brown spotting (implantation bleeding) - yana
Seminggu sebelum period saya sudah rasa perut tegang, payudara sakit di bahagian puting dan berdenyut-denyut di sekitarnya - khailyn
Badan rasa panas. - ladyamal
Banyak air liur. Sering berludah - Kirana
Kulit berminyak dan berjerawat. Saya jadi sangat sensitif tidak bertempat - krsty
Tidak boleh tengok skrin laptop lama-lama, pening kepala dan rasa hendak muntah - iman
Banyak keputihan yang keluar, kemudian rasa pening macam hendak pitam - reese
Suami demam teruk. Sampai kawan-kawan suami cakap, isteri mengandung agaknya. Dua tiga hari saya sakit bahagian pinggang rasa cekang semacam  - idayah
Degup nadi di perut makin ketara - lollypop
Suami akan ada selera yang tinggi, senang lapar, sampai saya terpaksa layan dia makan. - hana
Tidak suka bau goreng-goreng - Jenny
Instint yang kuat sangat rasa diri memang mengandung. Memang yakin sahaja walaupun belum due haid sampai beritahu suami kata dah ada 'isi' - chamomile
Keluar keputihan pekat, macam susu. Kulit bersih tanpa jerawat. - Rara

Thursday, August 14, 2014

About McDonald's That You Should Know..

Sebelum menuduh melulu, kita kena ada bukti kukuh..Akan hilang kredibiliti jika ia tidak dapat dibuktikan..so..happy reading..


 





  

Wednesday, August 13, 2014

Inter-bank Giro (IBG)







For individual customers, there are three options:
Option 1 – Internet and mobile banking
Customers can make interbank funds transfer and payments via IBG through their preferred
 
bank’s or mobile banking.
Option 2 – Via bank branch
Visit any IBG participating bank branches and fill in the Interbank GIRO form. 
The details required for the form includes beneficiary’s name, account number and amount to 
be transferred.
Upon completion of the form and an indication of the mode of payment i.e. cash or 
direct debiting from current/savings account, the bank will process your request. 
It will be processed on the same working day if request is before 12.30pm.
Option 3 – Phone Banking
Customers can also make use of Phone Banking services provided by IBG participating banks. 
Please check with your bank on service availability.
For corporate customers :
Fund transfers can be made through IBG participating banks via pre-agreed media such as CD, 
diskette, file transfer, Internet or any other electronic means accepted by the bank.

42IBGParticipants



All customers of Banks in Malaysia can use the IBG service.



The maximum amount is RM1 million per transaction subject to individual banks terms and conditions.



10 cents per transaction charged by participating banks.



The fee will be levied to the customer / businesses who initiates the payment.






The transaction will be rejected by the receiving beneficiary bank.






IBGTransfer2
*On general banking operating procedures and applicable to internet banking, ATM and Over the 
Counter (OTC)


Yes, it is applicable for all Interbank Giro (IBG) payments and funds transfer to current and 
savings accounts. Except for Bank Muamalat, where funds are credited after 6pm if payments 
initiated up to and including 12.30pm.
Meanwhile for loan and credit card payments performed up to and including 12.30pm on 
business days, funds will be available in the beneficiary’s account before 12 midnight on the 
same day.


Yes you will receive the refund from your remitting bank on the *next business day by 10.30am 
if you instruct the payment on the same business day up to 12.30pm 
(for internet banking and Over the Counter) or 10.45am (for ATM)
*Under general banking operating procedures
further info, go to : http://www.myclear.org.my/faqs/interbank-giro-faqs/

Financial Process Exchange (FPX) a.k.a. Online Banking

For those who is actually don't have any idea what is FPX, I will tell you in detail. Pleas read this carefully especially who likes to shop online!!!







FPX (Financial Process Exchange) is a payment gateway that allows you to make real time online payments using your current or savings account. All you need is an Internet banking account with any of FPX participating banks.


Please follow these simple steps:
1. Please ensure your pop-up blocker is disabled.
2. Select FPX as your payment option at your selected merchant website.
3. Select your preferred bank and you will be directed to the Internet banking log-in page.
4. Once the transaction is successful, you will receive separate notifications from the merchant, your bank and FPX.
With the introduction of FPX, customers can make payments at anytime, anywhere via direct debiting the customer’s current or savings account.
The customer also can reach to wider merchants base since merchants can now accept all customers who subscribe to any local Internet banking services with any bank.

  • Affin Bank (B2B Model Only)
  • Bank Islam
  • CIMB Bank (CIMB Clicks & CIMB Biz Channel)
  • Hong Leong Bank
  • Maybank (M2U & M2E)
  • Public Bank
  • RHB Bank

No registration is required with FPX. You may however, need to have an Internet Banking account and may also need to register with the merchant, depending on the merchant’s requirement.


You must have an Internet banking facility with your bank.


It will depend on your Internet banking subscription terms and conditions as well as your merchant’s Internet payment services terms and conditions.


The merchant’s website will display the FPX logo.


FPX service is available from 1:00am to 12:00am daily, seven days a week, 365 days a year. However, FPX service is also dependent on the participating banks’ Internet banking service availability.


Yes, the limit is determined by either your bank or the merchant.


For individual banking account, maximum amount is limited to RM 30,000.00 per transaction
For corporate banking account, maximum amount is limited to RM 1,000,000.00 per transaction.
However, the above limit is subject to your Internet banking transaction limit, whichever is lower.

find more at : http://www.myclear.org.my/faqs/fpx-faqs/

Monday, August 11, 2014

Charger oh Charger!!

ermmm....ako nie sebenarnya peminat tegar barang2 Apple..kat rumah baik tablet, Hp, laptop semuanya Apple. Tapi yang ako geram ngan Iphone 5 nie adalah chargernya...memang tension dibuatnya..rasa ako dah dlm 3-4 kali dah duk ganti charger..yg sebelum nie sampai terputus kepala connection cable Iphone tue..skang nie, tak terputus, elok lagi sarung bagai tapi bila nak charge phone, kena godek2 touching2 sana sini kat connection tue nak bagi dia charge...adoyaiii....rege bukan murah..charger tue jew kalo x silap dlm RM80++...


kalo korang perasan dekat cable dlm gambar tue ada bahagian mcm terpenyek sket kan??? itulah bahagian yang rosaknyer..so, kena adjust2 sket kat situ baru dia charge..kalo tidak jgn haraplah kan?? bengang jugak sebenarnya...pastue kalo nak charge pakai powerbank, mmg xde harapan lar jawapnya...terus x charge dah..ako rasa Apple mmg kena improve bahagian nie lar...

lagi satu yg ako bengang sgt2, sejak ako performed software update ke iOS 7.1.2, cepat betol bateri ako habis..sebelum nie, kalo charge 100%, tahan lar dlm 1/2 hari (termasuk ako main games dan surfing internet/ facebook)...skang nie kalo charge 100%, dalam 4-5 jam jew dah kena charge...nie lagi satu yg buat ako geram..rasanya, cukuplah pasang2 benda2 Apple nie kat China..sigh~~~~....

hopefully, pasnie Apple akan improve their products... :P

Friday, August 8, 2014

Vivix by Shaklee

Dekat sini nak cerita sikit tentang kebaikan Vivix dimana saya juga salah seorg pengguna supplement vivix..Memang bagus dan In Syaa Allah mujarab..saya nie masa mengandung dulu pernah kena kencing manis tetapi lepas bersalin saya dah tak pernah lagi memeriksa bacaan gula dalam darah saya..saya ada membeli mesin sendiri untuk memeriksa bacaan gula dalam darah..

disebabkan tekanan kerja, saya selalu pening kepala dan ditambah pula saya kerap minum kopi untuk menghilangkan rasa mengantuk. dan untuk pengetahuan semua, ianya bukan kopi hitam yer....tapi frappucino yg sememangnya tinggi gula..

disebabkan badan dah jd haywire dan kekerapan sakit kepala membuatkan saya bercadang untuk berjumpa dengan doktor di Hospital Pantai. setelah ujian darah, didapati tahap gula dlm badan saya tinggi sebanyak 12.2. untuk umur saya yg masih muda, bacaan gula saya tak sepatutnya setinggi itu. so, mulalah perjalanan makan ubat kencing manis..Alhamdulillah, saya tak payah cucuk2 insulin nie..

dah makan dlm 1/2 bulan, saya terbaca dlm facebook tentang Jus Himax 5...bagus jugak tetapi ia akan mengambil masa yg lama dan bukan dalam 1-2 bulan..Jus Himax 5 nie akan meneutralkan asid dalam badan kita..bila terlalu banyak asid kan x elok...mcm2 penyakit akan dtg...tapi jus nie titik dlm air masak dan minum mcm biasa..x lama lepas tue, terbaca tentang Vivix dalam facebook..banyak testimoni yang mengatakan Vivix nie bagus untuk menurunkan kencing manis dan darah tinggi...So, apa lagi terus saya cuba walaupun mula2 rasa was2 sbb mahal sgt dlm RM400++...nie gambar produk2 tue..



so, sekarang nie saya amalkan amik Jus Himax 5 dan Vivix..pada masa yang sama ubat doktor pon kena teruskan jugak..bila doktor kata you can stop taking the pills, then baru you guys stop..cuma ubat doktor nie pon saya slalu termiss makan..bukan apa..nama pon ubat..drugs..malas nak telan..

lepas saya amik Vivix, alhamdulillah bacaan dah rendah dlm 6.0-7.0...dah xde belas2 dah..cuma bila dah turun tue, jgnlah pergi belasah benda manis2 kan...still kena jaga jugak...stakat nak rasa sket2 tue boleh cuma jangan pada tahap melampau lar...kerap minum air masak/ suam yg campur Jus Himax 5...

Vivix saya dah nak habis.hujung bulan nie kena beli lagi..sebab apa tau??? ok..kat bawah nie korang boleh baca keistimewaan Jus Himax 5 dan juga Vivix...happy reading!!!


JUS HIMAX 5

Himax5 adalah baik untuk:

  •  Meningkatkan daya tahan penyakit dan daya penyembuhan
  • Anti oksida yang kuat meneutralkan radikal bebas
  • Menyahkan toksik dan meningkatkan sistem metabolisma badan
  • Membuang asid dalam badan untuk pembentukan sel-sel sihat
  • Menghalang dan membunuh sel-sel kanser
  • Menambah kekuatan zahir dan batin
  • Anti penuaan atau awet muda
  • Menurunkan berat badan secara semulajadi
  • Menjana oksigen dengan limpahan tenaga untuk kecergasan, tenaga dan menguatkan ingatan
  • Melancarkan perjalanan darah
  • Mempunyai khasiat dan tenaga untuk menjadikan makanan dan minuman lebih segar
  • Selamat diminum terus tanpa perlu dimasak dan tanpa kuasa eletrik

Vivix

Apakah kehebatan Vivix Shaklee?

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)


Bagaimana Vivix bertindak dengan berkesan?

Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.

Kebaikan Vivix Shaklee

* Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan

* Memelihara keseluruhan kesihatan

* Anti oksida yang sangat baik - awet muda

* Membantu anda merasa lebih bertenaga

* Mengurangkan risiko kanser

* Membantu pesakit diabetic

* Menguatkan sistem imun


Tuesday, August 5, 2014

Support GAZA!


Brooch to Grab!!!! Cute and Cheap!!

Hi All..I am selling cute brooches if you are interested. It is a small brooch with 1 x 1.5cm..
Please pm me at 0192594714 if you are interested. 
4 brooches only at RM10 (exc postage).




Little Kids Jeans from Mothercare, Polo and Poney (Still Available)

Dear All...Actually I want to let go few of my daughters clothes which they are still look brand new with a low price. If you guys interested, just pm me at 0192594714 (Yanie). You can give your best price (for serious buyer only).




Below is an overall for 9-12 months old baby. I want to let go for RM40 (inc postage).






Friday, July 25, 2014

Perfume

As Salam dan Selamat Pagi semua....ermmm...arini bagi ako adalah hari terakhir ako kerja sebelum cuti raya..hehehehhee...x sabar rasa..nak wat keje pon cam xde mood jew..mesti korang pon sama kan??? rasa berat jew nak bangun..ako balik keje nie, keje2 rumah dah menanti..

1. basuh baju2
2. basuh botol2 susu anak
3. kemas rumah tapi xleh kemas sgt sbb ahad mmg nak masak pon..:P
4. nak cuci toilet
5. iron baju2 raya dan baju2 keje dan segala tudung2 dan anak2 dan mak2 tudung.. :)
6. dah pelbagai lagi adhoc keje2 rumah

tgk list jew cam rasa dah letih...sigh~~~

sebenarnya ako nak citer pasal perfume..early this year ako ada beli satu perfume nie..nak try..nak tahu perfume apa? nie lah perfume nyer..



Perfume LACOSTE: Touch of Pink..memang sedap baunya...bau fresh...ako suka!!!!! korang mmg kena try..berbaloi..tapi perfume nie skang susah nak dpt..ako dapat pon tester version..tapi original OK!! dah nak habis perfume nie, so ako usha2 plak perfume2 lain sambil2 tgk testimoni org lain...tapi sedihnya tak semestinya taste kita semua sama kan??? ako ada beli 2 perfumes nie..




secara peribadi, bagi ako CK Euphoria mmg ako xleh blah..ako kureng sket ngan bau dia..x best..terlalu kuat sampai naik pening kepala ako..rasa cam pakai perfume B****a jew...tapi nasib baik ako beli yg miniature jew..baru RM50-RM55 camtue...hubby bau muka dia dh lain mcm...kerut jew kening dia..x tahan bau..hehehehhehe...

tapi ako suka pakai Salvatore Ferragamo: Signorina...mmg sedap..bau fresh lebih kurang cam bau Touch of Pink...ako suggest korang try perfume nie..rasanya2 mmg korang akan puas hati tapi bergantung jugak mcm ako kata pada taste korang kan?? tapi boleh try beli yg miniature dulu...

ako beli kat MyLot85..korang leh cari dalam facebook..original, murah dari pasaran...cuma yg stok terbaru/ keluaran terbaru mmg rege biasa..murah pon xdelah murah sgt..tapi kalo stok lama, mmg korang leh dpt murah..leh try dulu..x salah kan???

ermmm...nanti kalau ako ada try lagi perfume lain, ako roger lagi yer...time to start my work now..hehehehehehehe.....

Thursday, July 24, 2014

Salam Aidilfitri

To all muslim friends, I wish you SELAMAT HARI RAYA EIDULFITRI AND EID MUBARAK.
May you enjoy your Hari Raya with your loved ones in your beloved hometown and may ALLAH bless us all.
I also would like to apologize for any wrongdoings or anything that I have done and said that might have offended any of you.
Please forgive ME. As some people said, to err is human, to forgive divine.

Do drive carefully, as I am sure you don’t want to contribute to the frightening statistics of road accident during the festival season in Malaysia.
Please..Please..Please….avoid from CDM25 crisis yeah????

FOR NON-MUSLIM FRIENDS, HAPPY HOLIDAY!!!!

DRIVE SAFE!!!!!

Tuesday, July 22, 2014

Casual College Style Alphabet Printed Long Sleeves Top (Grey) RM25 (Still Available)









Bust - 110 or below
Waist - 100 or below
Hips - 110 or below
Shoulder Width - 45 or below
Sleeve length - 46
Whole length - 62
Lining - NO
Stretch ability - Good
Material - Knitted Cotton

Preference
Online Transfer to Maybank Account
Whatsapp : 0192594714

Only 1 stock available (first pay first serve)
Only have 1 color available
Price shows is exclude postage (RM10 for poslaju)

No return good policy